Snelle kennismaking

Gepubliceerd op 7 september 2021 om 15:49

Na het intakegesprek gebruik ik de eerste sessie met een kind altijd voor een uitgebreide kennismaking. We doen dat met het kwaliteitenspel. Ik laat het kind vlechtjes maken in de manen van het paard en ondertussen bespreken we de kwaliteiten die op de kaartjes staan: passen ze heel goed bij jou, dan komen ze aan de ene kant van het paard, is het juist een uitdaging voor je, dan hangen ze andere kant.

Tijdens het vlechten heb ik tijd om wat meer door te vragen en zo heb ik na een uur een goed beeld van een kind en het kind ook van mij. Kinderen (ook jongens!) vinden dit erg leuk om te doen en vertellen vaak honderduit. Aan het einde maken we foto’s van het paard zodat we weten wat de kwaliteiten en uitdagingen van het kind zijn. Deze leggen we vast en gebruiken we voor het vervolg van de sessies.

Op deze regenachtige dag heb ik maar eens mijn eigen kwaliteiten en uitdagingen bekeken en op foto’s vastgelegd. Ik denk dat mijn kwaliteiten er voor zorgen, dat kinderen zich heel snel op hun gemak voelen bij mij en de paarden. Mijn uitdagingen zijn ook helder: wat minder hard werken, wat meer geduld als dingen voor mezelf wat langer duren en wat vaker tevreden zijn met wat ik al heb bereikt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.