Over mij

Ik ben Bienke en ik word blij als ik kinderen met leerproblemen weer zie leren. Ieder kind wil van nature leren, maar kan uit het veld geslagen worden door bepaalde ervaringen. Ik wil deze kinderen met hulp van mijn paarden graag laten ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren!

 

Ik heb een aantal jaar huiswerkbegeleiding en bijlessen verzorgd aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs en daarin heb ik ontdekt, dat ik een zwak heb voor hoogbegaafde, hoogsensitieve en beelddenkende kinderen. Ik herken mezelf in veel van hun eigenschappen:  ik kon vroeger op school altijd gemakkelijk meekomen, heb me altijd anders dan anderen gevoeld, ik kan slecht tegen drukte, ben een perfectionist, ben gevoelig voor stemmingen, heb een sterke eigen wil, leg alles uit met plaatjes en voel dingen vaak intuïtief aan. 

 

Ik ben gecertificeerd coach voor de methode Anders Leren Met Paarden. Deze methode sluit vooral aan op de leerstijl van beelddenkers, maar ook hoogbegaafde kinderen hebben hier veel baat bij: visueel en in beweging in plaats van  auditief en stilzittend. Ik pas deze methode toe bij de paarden voor kinderen van de basisschool, maar gebruik hem ook in mijn bijlessen aan leerlingen op het voortgezet onderwijs. Een plaatje vertelt zoveel meer dan veel tekst.

 

De vele positieve ontwikkelingen die een paard bij een kind teweeg brengt, geven mij veel voldoening. Dat moment waarop de ogen van een kind beginnen te schitteren en je ziet dat het kwartje valt, dat moment is goud waard! Ik word daar altijd weer blij van. En  dat is de reden dat Enjoy! is ontstaan: Doe dingen waar je blij van wordt.

 

Ik woon op een schitterende plek in Winterswijk, waar de rust je tegemoet komt. Ik ben een buitenmens, ben vooral mezelf en ga in alles af op wat mijn gevoel me zegt. Ik vind het leuk om kennis met je te maken!

Gevolgde opleidingen

  • Pabo leerkracht basisonderwijs (2004)
  • Vakinterventies met paarden (2017)
  • Instructeursopleiding Centered Riding (2018)
  • Anders leren met paarden (2019)