Over mij

Ik ben Bienke en ik geniet er van als ik het  zelfvertrouwen van een kind zie groeien. Vooral als het daardoor weer in beweging komt of blij met zichzelf kan zijn!

Ik daag je kind uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Het paard zorgt er voor dat je kind de leerpunten voelt in plaats van alleen met mij bespreekt. Dat geeft inzicht en maakt dat je kind zijn of haar gedrag kan veranderen.

 

Ik heb een aantal jaar huiswerkbegeleiding en bijlessen verzorgd aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs en daarin heb ik ontdekt, dat ik een zwak heb voor hoogbegaafde, hoogsensitieve en beelddenkende kinderen. Ik herken mezelf in veel van hun eigenschappen:  ik kon vroeger op school altijd gemakkelijk meekomen, heb me altijd anders dan anderen gevoeld, ik kan slecht tegen drukte, ben een perfectionist, ben gevoelig voor stemmingen, heb een sterke eigen wil, leg alles uit met plaatjes en voel dingen vaak intuïtief aan. 

 

Ik ben gecertificeerd coach voor de methodes 'Anders Leren Met Paarden' en 'Beelddenkers halen rechts in'. Deze methodes sluiten vooral aan op de leerstijl van beelddenkers, maar ook hoogbegaafde kinderen hebben hier veel baat bij: visueel en in beweging in plaats van  auditief en stilzittend. Ik pas deze methode toe bij de paarden voor kinderen van de basisschool, maar gebruik hem ook in mijn bijlessen aan leerlingen op het voortgezet onderwijs. Een plaatje vertelt zoveel meer dan veel tekst.

 

De vele positieve ontwikkelingen die een paard bij een kind teweeg brengt, geven mij veel voldoening. Dat moment waarop de ogen van een kind beginnen te schitteren en je ziet dat het kwartje valt, dat moment is goud waard! Ik word daar altijd weer blij van. En  dat is de reden dat Enjoy! is ontstaan: Doe dingen waar je blij van wordt.

 

Ik woon op een schitterende plek in Winterswijk, waar de rust je tegemoet komt. Ik ben een buitenmens, ben vooral mezelf en ga in alles af op wat mijn gevoel me zegt. 

Gevolgde opleidingen

  • Pabo leerkracht basisonderwijs (2004)
  • Vakinterventies met paarden (2017)
  • Instructeursopleiding Centered Riding (2018)
  • Anders leren met paarden (2019)
  • Coördinator meer- en hoogbegaafdheid ECLG (2021)
  • Beelddenkers halen rechts in! ECLG (2021)