Begeleiding voor beelddenkende kinderen

Herken je onderstaande punten bij jouw zoon of dochter?

 • Heeft moeite met rekenen en dan vooral met het automatiseren (uit het hoofd weten) van sommen en tafels.
 • Heeft moeite met klokkijken.
 • Heeft moeite met wiskunde en het toepassen van de grammatica van vreemde talen.
 • Heeft het idee dat hij of zij niet kan leren, omdat hij of zij dingen op school vaak niet snapt.
 • Heeft weinig zelfvertrouwen.

Hoe ziet een traject bij mij er uit?

Ik heb een traject ontwikkeld voor beelddenkende kinderen. We hebben eerst een intakegesprek en daarna werk ik 10 keer 1,5 uur met je kind. Voor beelddenkende kinderen maak ik gebruik van de methode Anders Leren Met Paarden.  In het filmpje hiernaast zie je hoe dat werkt en hoe leuk het is! 

Met deze methode kan ik je kind bijvoorbeeld leren rekenen, spellen, klokkijken en werken aan zelfvertrouwen. Als je kind in het voortgezet onderwijs zit, kan ik deze methode ook inzetten voor de vreemde talen, wiskunde en leren leren. Dit kan dan zowel met als zonder paard.

"Onze dochter had in groep 8 nog veel moeite met de tafels, klokkijken en werkwoordspelling. Met de hulp van Bienke ging ze met sprongen vooruit en kreeg ze meer zelfvertrouwen.  Nu ze op het voortgezet onderwijs zit heeft Bienke haar goed op weg geholpen met leren leren, waardoor ze er nu op vertrouwt dat ze het zelf kan!"  Wendy

De belangrijkste resultaten van een traject bij mij zijn dat je zoon of dochter:

 • Spelenderwijs weer plezier in leren krijgt en ervaart dat hij of zij het wel degelijk kan.
 • Strategieën leert om effectiever te leren.
 • Sterk vooruit gaat met de dingen die hij of zij eerder lastig vond.
 • Meer zelfvertrouwen krijgt.
 • Weer blij wordt van dingen en lekker in zijn of haar vel zit.

Prijs

Bovenstaand traject kost € 1.400,-  incl. BTW. 

Mogelijkheden voor vergoeding

Ik heb voor 2021 een contract met de acht Achterhoekse gemeentes (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk), waardoor een traject mogelijk wordt vergoed. Om voor vergoeding in aanmerking te komen zijn er twee wegen:

 • Een indicatie van de gemeente waar je woont. Bij een aanvraag hiervoor wordt de situatie in kaart gebracht en moet een jeugdconsulent goedkeuring geven voor het traject bij mij. Ik heb bij de namen van de gemeentes hierboven een link opgenomen naar de jeugdzorgpagina's van de verschillende gemeenten, waar je je aanvraag kunt doen.
 • Een verwijsbrief van je huisarts naar Enjoy! voor het verlenen van gecontracteerde jeugdzorg. Je kind moet daarvoor wel in een van bovenstaande gemeentes wonen.

Vergoeding op basis van een PGB is ook mogelijk, maar wordt door gemeentes steeds minder ingezet, omdat ze liever met gecontracteerde zorgaanbieders werken.

Wil jij weten of ik je zoon of dochter kan helpen? Neem dan contact met me op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik geef je dan een beeld van wat ik kan doen, maar vertel het je ook eerlijk als ik denk dat ik je zoon of dochter niet kan helpen.