Waarom met een paard?

Jezelf zijn

Paarden zijn onbevooroordeeld en accepteren je onvoorwaardelijk. Het maakt hen niet uit hoe je bent. Dat maakt dat je kind bij een paard zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. 

 

Rust

Paarden hebben een kalmerend effect. Alleen al door de aanwezigheid van een paard komt je kind vaak al tot rust.

 

Bewegend leren

Bewegen is goed voor iedereen. De beweging op een paard heeft een bijkomend effect. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, waardoor je alerter wordt en informatie beter kunt verwerken. Onderzoek heeft aangetoond, dat je beter kunt leren als je op een paard zit.

 

Liefdevolle spiegel

Paarden spiegelen je gedrag. Ze moeten het doen met onze non-verbale signalen en die kunnen ze perfect lezen. Ze reageren meteen op ander gedrag. Mensen doen dat vaak niet meteen. Dat maakt dat je kind heel snel kan leren wat het effect van ander gedrag is. 

Paarden

Mijn paardenteam bestaat uit twee pony's. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden om met ze te kunnen werken. Als je bij me komt stel ik mijn team in de wei aan je voor en kies je zelf de pony uit waar je mee wilt werken. Ik zorg er voor, dat het veilig voor je is en dat dit in het tempo gaat wat jij aan kunt en durft.

De paarden hebben ieder een eigen karakter. Ze worden allemaal ingezet voor de coaching, maar daarnaast ook allemaal bereden. Graag stel ik ze even aan je voor:

Sonja

Sonja is een shetlandpony. Die zijn normaal heel erg eigenwijs, maar bij Sonja valt dat heel erg mee. Ze wordt graag geknuffeld en gepoetst en ze is grappig om te zien.

Jester

Jester is al 37 jaar oud. Ondanks dat wil ze nog graag aan het werk en gereden worden. Ze is erg vriendelijk en heeft een hoog knuffelgehalte!