Naast de individuele begeleiding, bied ik ook een aantal zaken voor groepen kinderen of voor ouders aan:

Klokkijken analoog

Heeft jouw kind moeite met klokkijken, ondanks veel oefenen? Grote kans, dat hij of zij beelddenker is. In deze training van twee keer 1,5 uur verkennen we met een groepje van vier kinderen de analoge klok. Dat doen we in de bak, met beweging, beelden en een duidelijke strategie!

Prijs: € 40,- p.p.

Klokkijken digitaal

Heeft jouw kind moeite met de digitale klok, ondanks veel oefenen? Grote kans, dat hij of zij beelddenker is. In deze training van twee keer 1,5 uur verkennen we met een groepje van vier kinderen de digitale klok. Dat doen we in de bak, met beweging, beelden en een duidelijke strategie! Je kind moet de analoge klok kennen om hier aan mee te kunnen doen.

Prijs: € 40,- p.p.

Leren leren als je anders leert

Er zijn veel kinderen, die moeite hebben met het talige aanbod op school, omdat zij anders leren. Zij zijn vaak beelddenker, hebben dyslexie of zijn hoogbegaafd. Ze lopen op enig moment vast in het voortgezet onderwijs omdat ze niet slim leren. In deze training leren ze in 6 lessen van 1,5 uur hoe ze daar mee om kunnen gaan en effectief kunnen leren. 

De volgende zaken komen aan bod:

  • Leren vanuit je sterke kanten
  • Samenvatten m.b.v. trechterlezen
  • Geheugenstrategieën
  • Grammatica toepassen
  • Verschillende methodes om woorden te leren
  • Toetsen maken zonder stress
  • Plannen en organiseren

Prijs: € 150,- p.p.

Help, mijn kind gaat naar het Voortgezet Onderwijs!

Als je kind start op het VO is dat best spannend, zowel voor je kind als voor jou als ouder. Vooral kinderen die anders leren hebben dan extra aandacht nodig. In deze training leer je in twee avonden van 1,5 uur hoe je je kind daar als ouder in kunt ondersteunen en waar je op moet letten.

Prijs: € 30,- p.p.